Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który dzisiaj prezentuję różni się tym od innych senników, że smakuje trochę sernikowo i malinowo. Maliny, które znajdują się na górze ciasta, nadają nie tylko wykwintnego smaku, ale stanowią również piękną dekorację. Polecam wypróbujcie, bo warto.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12004
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12004
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Ucierając dodajemy kaszę manną, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną.następnie wrzucamy po łyżce twarogu. dalej ucieramy. na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. W między czasie wrzucamy do garnka maliny rozgrzewamy dodajemy cukier i chwilę smażymy, aż woda odparuje. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzamy żelatynę, dodajemy do malin. Gorącą masę wylewamy na sernik. Odstawiamy do zastygnięcia.