Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z malinami nieco różni się od klasycznych serników z owocami. Spód to puszysty i delikatny sernik w stylu japońskim, który jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. Nie wymaga nawet ubijania białek! Wierzch tego wyjątkowego ciasta zwieńcza lekko kwaśna galaretka i świeże owoce. Ten deser jest idealną propozycją na lato.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 581
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 581
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Przygotuj sernik. W dużej misce ubij ser na gładką masę. Dodaj cukier i wymieszaj. Wlej kwaśną śmietanę i ponownie wymieszaj. Wbijaj po jednym jajku, po każdym delikatnie mieszając masę drewnianą szpatułką, tylko do połączenia składników. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej masę serową. Piekarnik nastaw na 160 st. Celsjusza. Ciasto piecz przez 75-90 minut aż masa się zetnie i zarumieni. Nie powinno ono mocno drgać przy poruszeniu. Wyłącz piekarnik i lekko uchyl drzwiczki na 30 minut. Wyjmij sernik na blat i całkowicie ostudź. Wstaw go do lodówki.
Przygotuj galaretkę. Wodę podgrzej do temperatury bliskiej temperaturze wrzenia, ale nie zagotowuj jej. Do gorącej wody dodaj galaretkę malinową i całość dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż folią spożywczą. Przelej do niej gorącą galaretkę i pozostaw do ostudzenia. Wstaw ją do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Złóż ciasto. Kiedy obie warstwy będą już zimne i całkowicie zastygłe, wyjmij je z foremek. Warstwę galaretki malinowej połóż centralnie na serniku. Na brzegach porozkładaj pionowo świeże maliny. Sernik z malinami podawaj na zimno. Przechowuj go w lodówce.