Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, puszysty serniczek na kruchym cieście, z dodatkiem mandarynek:)
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2855
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 289
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2855
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 289
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Dzielimy na 2 połowy. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 2 godziny do zamrażarki. Ciasto powinno być na tyle twarde, aby dało się zetrzeć na tarce.
W tym czasie przygotowujemy blaszkę o wymiarach 25x40 cm, wykładając ją papierem do pieczenia. Wykonujemy masę serową: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dalej ucierając dodajemy masło, proszek budyniowy oraz małymi porcjami twaróg. Pianę ubijamy na sztywno z cukrem. Mandarynki odsączamy na sitku z soku.
Wyjmujemy z zamrażarki połowę ciasta i ścieramy na spód, używając tarki o grubych oczkach. Na starte ciasto wylewamy masę serową. Na masie układamy obok siebie odsączone mandarynki. Na mandarynki wykładamy pianę, równo rozsmarowując ją po całej powierzchni. Z zamrażarki wyjmujemy drugą część ciasta i ścieramy na górę.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 60 minut. Aby góra ciasta nie zrumieniła się za bardzo, po 40 minutach blaszkę możemy nakryć folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. SMACZNEGO:)