Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prosty w wykonaniu sernik z mandarynkami - bez pieczenia.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Herbatniki mielimy na proszek. Wlewamy rozpuszczone letnie masło i dokładnie łączymy Dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy masę herbatnikową i dociskamy.
Serek miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i zostawiamy na chwilę do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Łyżkę śmietanki dodajemy do rozpuszczonej żelatyny i otrzymaną mieszankę dodajemy do pozostałej śmietany. Masę serową łączymy z ubitą śmietanką.
Masę serową wykładamy na masę herbatnikową i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Mandarynki obieramy i układamy na wierzchu sernika. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretką zalewamy sernik. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godz.