Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. Delikatny i smaczny. Łatwy do zrobienia.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5607
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 217
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5607
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 217
Składniki
Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Blachę o wymiarac ok. 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone, żółtka oddzielone od białek, miękkie masło oraz cukier i wszystko zmiksować do połączenia. Następnie wsypać proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksować do połączenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do piekarnika i piec je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawić na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjąć na metalową kratkę i studzić w blaszce. Przed podaniem można go dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.