Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. Delikatny i smaczny. Łatwy do zrobienia.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 20
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 59
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 113
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 20
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 59
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 113
Składniki
Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Blachę o wymiarac ok. 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Ser biały przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone, żółtka oddzielone od białek, miękkie masło oraz cukier i wszystko zmiksować do połączenia. Następnie wsypać proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksować do połączenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszać ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do piekarnika i piec je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawić na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjąć na metalową kratkę i studzić w blaszce. Przed podaniem można go dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.