Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ukrywam, że uwielbiam serniki, trochę już ich upiekłam. Za każdym razem wymyślam inny i chyba za chwilę braknie mi już pomysłów. Tym razem postanowiłam upiec sernik z moim ulubionym masłem orzechowym, i to był dobry pomysł, nawet bardzo dobry. Sernik wyszedł bardzo pyszny, aksamitny z wyczuwalną nutką masła orzechowego. Idealnie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Łatwy i szybki w przygotowaniu, 20 minut miksowania i około godzinka pieczenia. Upieczcie koniecznie. Zapraszam :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 190
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masło orzechowe i ser i dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studziłam w piekarniku, a następnie zimny wstawiłam do lodówki.
Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy i dodać 1 opakowanie cukru waniliowego. Masło orzechowe najlepiej bez kawałków orzechów. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około 30 kawałków. Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm.