Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno osłodzony miodem z bananami i śliwkami oraz galaretką. Spód ciasta zrobiony jest ze słomki ptysiowej.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1102
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4244
Składniki
Tortownicę (25 cm) wykładamy słomką. Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany. Wciskamy sok z cytryny. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa. Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki. Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy minimum 3-4 godziny. Smacznego ;)