Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno osłodzony miodem z bananami i śliwkami oraz galaretką. Spód ciasta zrobiony jest ze słomki ptysiowej.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413835
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413835
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Tortownicę (25 cm) wykładamy słomką. Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany. Wciskamy sok z cytryny. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa. Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki. Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy minimum 3-4 godziny. Smacznego ;)