Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno osłodzony miodem z bananami i śliwkami oraz galaretką. Spód ciasta zrobiony jest ze słomki ptysiowej.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 53
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 81
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10711
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 53
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 81
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10711
Składniki
Tortownicę (25 cm) wykładamy słomką. Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany. Wciskamy sok z cytryny. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa. Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki. Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy. Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy minimum 3-4 godziny. Smacznego ;)