Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry, cześć Kto kocha serniki, łapka do góry! Mam dla Ciebie prosty i pyszny sernik, jak dla mnie obowiązkowa pozycja na liście świątecznych wypieków. Sernik jest delikatny, jak pianka przez dodanie oleju, mleka i mleka w proszku. Podany w towarzystwie sosu malinowego, czekolady lub cukru pudru będzie smakować wybornie.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 77
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotowanie Herbatniki wyglądamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy żółtka oraz cukier waniliowy, miksujemy. Olej wlewamy cienką strużką. Następnie dodajemy przesiane mleko w proszku, zwykle mleko, budynie miksujemy. W osobnej misce ubijamy białka z cukrem, który dodajemy partiami, cały czas ubijając. Pianę dodajemy partiami do masy serowej, delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C z naczyniem żaroodpornym z wodą. Pieczemy około 60-70 minut. Jeśli sernik robi się zbyt rumiany, temperature redukujemy, a czas pieczenia wydłużamy. ~ mój sernik mocno urósł i popękał , ale z czasem studzenia opadł i się wyrównał Smacznego!