Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki ? mam dla was mój osobisty przepyszny przepis
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 45
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 44
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 341
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 758
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 777
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 45
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 44
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 341
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 758
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 777
Składniki
Na początek ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli a następnie partiami dodawać cukier ( 0,5 szklanki ) i ubijać tak długo aż piana będzie sztywna i lśniąca
Jak już mamy przygotowane białka wtedy robimy ciasto sypane wszystkie składniki wymieszać ręką do połączenia się w jedną całość aby było ciasto sypane
Kolejny etap to zmiksowanie żółtek z cukrem na puszystą masę jajeczna tak zwany kogel - mogel i dodanie do niej pozostałych składników czyli twaróg, budyń oraz aromat dowolny zmiksować i dodać pianę z białek mieszając ją drewnianą łyżką
Przygotowaną masę twarogową przelać na wysypane ciasto sypane do blaszki 35/25 wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonym drzwiczkami
Ostygnięty sernik udekorować według swego uznania, to pierwszy sernik który w ogóle mi nie opadł. Dokładny opis i zdjęcia znajdują się na moim blogu