Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki ? mam dla was mój osobisty przepyszny przepis
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4417
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423981
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336791
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4417
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423981
Składniki
Na początek ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli a następnie partiami dodawać cukier ( 0,5 szklanki ) i ubijać tak długo aż piana będzie sztywna i lśniąca
Jak już mamy przygotowane białka wtedy robimy ciasto sypane wszystkie składniki wymieszać ręką do połączenia się w jedną całość aby było ciasto sypane
Kolejny etap to zmiksowanie żółtek z cukrem na puszystą masę jajeczna tak zwany kogel - mogel i dodanie do niej pozostałych składników czyli twaróg, budyń oraz aromat dowolny zmiksować i dodać pianę z białek mieszając ją drewnianą łyżką
Przygotowaną masę twarogową przelać na wysypane ciasto sypane do blaszki 35/25 wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 170 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonym drzwiczkami
Ostygnięty sernik udekorować według swego uznania, to pierwszy sernik który w ogóle mi nie opadł. Dokładny opis i zdjęcia znajdują się na moim blogu