Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny delikatny sernik z jeszcze bardziej delikatnym musem truskawkowym. Idealne połączenie sera i truskawek, a że sezon w pełni więc należy korzystać póki są najlepsze.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19728
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19728
Składniki
Masło ucieramy na puszysty krem, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy. Kolejno dodajemy stopniowo jajka i cały czas miksujemy. Następnie dodajemy po łyżce sera. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Całość miksujemy do połączenia się składników. Na blaszkę 24×24 cm wykładamy papier do pieczenia, następnie układamy biszkopty. Możemy użyć podłużnych, okrągłych lub herbatników. Na biszkopty wlewamy masę serową. Sernik pieczemy 50-55 minut w 175 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy wraz z serem mascarpone. Truskawki miksujemy i dodajemy do śmietany, mieszamy. Do całości dodajemy przestudzoną żelatynę i mieszamy. Masę truskawkową przekładamy na sernik. Na wierzch układamy truskawki;) Chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.