Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na kakaowym spodzie z dodatkiem chrupiącego muesli.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 143
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1022
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12008
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 143
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1022
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12008
Składniki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciemne ciasto: Masło roztopić i ostudzić. Cukier i jajka ubić na puszystą masę, dodać roztopione masło. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozłożyć równomiernie na spodzie formy i posypać müsli.
Masa serowa: Masło roztopić i ostudzić.Dodać pozostałe składniki i całość krótko wymieszać. Wyłożyć na przygotowany spód. Pozostałe ciemne ciasto podzielić na małe kawałki i rozłożyć na masie serowej. Piec ok. 50-55 minut. Smacznego :)