Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na ciemnym cieście z nektarynkami i posypką.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z masłem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao. Wymieszać i wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną z papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem z serem i śmietaną. Dolać olej, przesiać budynie i zmiksować. Wylać na surowe ciasto.
owoce- Nektarynki pokroić w cząstki i ułożyć na masie.
posypka-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i kokos. Zmiksować na gruby żwirek i rozsypać na owocach. Piec ok.70 min. w 175 *C.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.:)