Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serem, musem z jabłek i pianką z bitej śmietany jest pyszne, nie za bardzo słodkie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12738
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7198
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12738
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7198
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.Następnie rozwałkować, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor. Masa serowa Żółtka, masło i cukier puder zmiksować. Gdy utarte dodać ser z wiaderka, budyń i pure z dyni.
Białka ubić na sztywno pianę, połączyć z masą, dodać bakalie oprószone mąka, delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o takiej samej wielkości jak ciasto.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Mus z jabłek Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i rozgotować. Do gorących jabłek wsypać galaretki i dokładnie wymieszać.( w razie potrzeby dosłodzić)
Upieczony blat ciasta posmarować powidłami, przykryć zimnym blatem serowym. Następnie wyłożyć tężejący mus z jabłek, oziębić.
Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone miksując na niskich obrotach.Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody, połączyć z pianką, i od razu wyłożyć na ciasto. Po wierzchu posypać słodkim kakao i schłodzić.