Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serem, musem z jabłek i pianką z bitej śmietany jest pyszne, nie za bardzo słodkie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 411
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13425
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 411
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8256
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13425
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.Następnie rozwałkować, włożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor. Masa serowa Żółtka, masło i cukier puder zmiksować. Gdy utarte dodać ser z wiaderka, budyń i pure z dyni.
Białka ubić na sztywno pianę, połączyć z masą, dodać bakalie oprószone mąka, delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o takiej samej wielkości jak ciasto.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Mus z jabłek Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i rozgotować. Do gorących jabłek wsypać galaretki i dokładnie wymieszać.( w razie potrzeby dosłodzić)
Upieczony blat ciasta posmarować powidłami, przykryć zimnym blatem serowym. Następnie wyłożyć tężejący mus z jabłek, oziębić.
Zimną śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone miksując na niskich obrotach.Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody, połączyć z pianką, i od razu wyłożyć na ciasto. Po wierzchu posypać słodkim kakao i schłodzić.