Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z porzeczkami przygotujesz bez pieczenia. Na zimno smakuje idealnie w ciepłe letnie dni.
Wymiary formy: średnica 24 cm.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 330
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 239
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 330
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 239
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1370
Składniki
Wodę zagotuj. Do wrzątku wrzuć zawartość galaretek porzeczkowych. Dokładnie wymieszaj aż całość się rozpuści. Odstaw do delikatnego stężenia.
Porzeczki umyj, osusz, a następnie podgotuj wraz z cukrem aż całkowicie się rozpadną. Następnie zmiksuj blenderem na gładką masę.
Herbatniki pokrusz drobno. Masło rozpuść w rondelku. Połącz całość w taki sposób, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Wyłóż formę o średnicy 24 cm ciasteczkowym spodem i mocno dociśnij przy krawędziach. Przełóż na 20 minut do lodówki.
Do tężejącej galaretki dodaj mus porzeczkowy oraz serki śmietankowe. Zmiksuj. Wylej na wcześniej przygotowany spód i włóż do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotuj galaretkę malinową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 500 ml wrzątku. Na gęstą masę ciasta wyciągniętego z lodówki, ułóż równomiernie umyte i osuszone owoce. Kiedy galaretka malinowa zacznie tężeć, wylej ją na piankę porzeczkową z owocami. Włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.