Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z porzeczkami przygotujesz bez pieczenia. Na zimno smakuje idealnie w ciepłe letnie dni.
Wymiary formy: średnica 24 cm.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4317
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4317
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74394
Składniki
Wodę zagotuj. Do wrzątku wrzuć zawartość galaretek porzeczkowych. Dokładnie wymieszaj aż całość się rozpuści. Odstaw do delikatnego stężenia.
Porzeczki umyj, osusz, a następnie podgotuj wraz z cukrem aż całkowicie się rozpadną. Następnie zmiksuj blenderem na gładką masę.
Herbatniki pokrusz drobno. Masło rozpuść w rondelku. Połącz całość w taki sposób, aby powstała konsystencja mokrego piasku. Wyłóż formę o średnicy 24 cm ciasteczkowym spodem i mocno dociśnij przy krawędziach. Przełóż na 20 minut do lodówki.
Do tężejącej galaretki dodaj mus porzeczkowy oraz serki śmietankowe. Zmiksuj. Wylej na wcześniej przygotowany spód i włóż do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotuj galaretkę malinową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 500 ml wrzątku. Na gęstą masę ciasta wyciągniętego z lodówki, ułóż równomiernie umyte i osuszone owoce. Kiedy galaretka malinowa zacznie tężeć, wylej ją na piankę porzeczkową z owocami. Włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.