Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku jaki dodaje rabarbar. Kwaskowy smak przełamany polewą czekoladową. Smacznego.
blaszka , garnek do rozpuszczenia czekolady,
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 338
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2223
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1777
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 338
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2223
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1777
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 435
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, następnie zasypać cukrem. Spód tortownicy 25/25 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy dodawać porcjami ser i budyń cały czas ucierając. Do masy serowej dodać pokrojony rabarbar (pamiętać, aby odlać powstały sok). Na koniec do masy delikatnie wmieszać ubitą piane z białek. Masę przelać do przygotowanej tortownicy, piec w 170 stopniach około 60 - 70 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem śmietany 30 %. Udekorować listkami mięty. Czas przygotowania około 40 minut + czas pieczenia