Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku jaki dodaje rabarbar. Kwaskowy smak przełamany polewą czekoladową. Smacznego.
blaszka , garnek do rozpuszczenia czekolady,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1027
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 145
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1027
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, następnie zasypać cukrem. Spód tortownicy 25/25 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy dodawać porcjami ser i budyń cały czas ucierając. Do masy serowej dodać pokrojony rabarbar (pamiętać, aby odlać powstały sok). Na koniec do masy delikatnie wmieszać ubitą piane z białek. Masę przelać do przygotowanej tortownicy, piec w 170 stopniach około 60 - 70 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem śmietany 30 %. Udekorować listkami mięty. Czas przygotowania około 40 minut + czas pieczenia