Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 120
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i zagnieść z nich elastyczne ciasto. Następnie przełożyć je na stolnicę i wyrabiać. Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki z papierem do pieczenia. SER: Margarynę rozpuścić w rondelku i zostawić do ostygnięcia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser, żółtka, cukier, budyń, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wrzucić do miski i delikatnie wszystko miksować. Następnie wlać rozpuszczoną margarynę i nadal miksować do połączenia składników. Dodać rodzynki i wymieszać za pomocą łyżki. Na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową wylać na kruche ciasto. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 45 minut. Gotowy sernik posypać cukrem pudrem.