Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rosą to delikatny deser na kruchym spodzie, zwieńczony bezą, na której podczas studzenia tworzą się charakterystyczne krople rosy, nadające mu wyjątkowy wygląd i smak.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1484
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 231
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 241
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7958
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1484
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 231
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 241
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 7958
Składniki
Ciasto, rozwałkuj i wyłóż na blaszkę. Podpiecz w 180°C przez około 15 minut.
Masa serowa: Utrzyj masło z cukrem, dodaj żółtka i twaróg. Następnie wsyp budyń i stopniowo wlewaj mleko, mieszając.
Wylej masę na podpieczony spód i piecz w 180°C przez około 50 minut.
Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Wyłóż bezę na podpieczony sernik i piecz jeszcze 15 minut w 150°C.
Rosa: Sernik studź w zamkniętym piekarniku. Kropelki rosy pojawią się na bezie po kilku godzinach.