Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rosą to delikatny deser na kruchym spodzie, zwieńczony bezą, na której podczas studzenia tworzą się charakterystyczne krople rosy, nadające mu wyjątkowy wygląd i smak.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 882
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 882
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1794
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6325
Składniki
Ciasto, rozwałkuj i wyłóż na blaszkę. Podpiecz w 180°C przez około 15 minut.
Masa serowa: Utrzyj masło z cukrem, dodaj żółtka i twaróg. Następnie wsyp budyń i stopniowo wlewaj mleko, mieszając.
Wylej masę na podpieczony spód i piecz w 180°C przez około 50 minut.
Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Wyłóż bezę na podpieczony sernik i piecz jeszcze 15 minut w 150°C.
Rosa: Sernik studź w zamkniętym piekarniku. Kropelki rosy pojawią się na bezie po kilku godzinach.