Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rosą to delikatny deser na kruchym spodzie, zwieńczony bezą, na której podczas studzenia tworzą się charakterystyczne krople rosy, nadające mu wyjątkowy wygląd i smak.
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77967
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 335
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2814
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77967
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 335
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2814
Składniki
Ciasto, rozwałkuj i wyłóż na blaszkę. Podpiecz w 180°C przez około 15 minut.
Masa serowa: Utrzyj masło z cukrem, dodaj żółtka i twaróg. Następnie wsyp budyń i stopniowo wlewaj mleko, mieszając.
Wylej masę na podpieczony spód i piecz w 180°C przez około 50 minut.
Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Wyłóż bezę na podpieczony sernik i piecz jeszcze 15 minut w 150°C.
Rosa: Sernik studź w zamkniętym piekarniku. Kropelki rosy pojawią się na bezie po kilku godzinach.