Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...serniczek prosty ale trochę czasochłonny, niestety musimy czekać aż olejne warstwy porządnie się zetną a to trochę czasu zajmuje. Ja robiłam z duszą na ramieniu w formie od babki; bo obawiałam się czy ładnie odejdzie od formy ale na szczęście prawie wsio poszło ok ;))
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4364
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1062
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1246
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4259
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4364
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1062
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1246
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4259
Składniki
przed przystąpieniem do pracy należny sprawdzić jaka dużą mamy formę, ja tego nie zrobiłam i na czwarty granatowy kolor zabrakło miejsca tj wylałam cieniuteńką warstwę, a resztę rozlałam do salaterek. Dodałam też trochę cukru pudru do warstwy fioletowej bo jakaś taka mało słodka mi się wydawała.
Każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Kiedy są zimne dodajemy do każdego koloru po jednym serku homogenizowanym i dokładnie mieszamy.
Robiąc sernik w tortownicy zaczynamy wylewać galaretki które zmieszane są z serkiem homo, a robiąc w formie od babki jako pierwsze wylewny "czystą" galaretkę.
Każde kolejne wylewamy aż poprzednia porządnie się zetnie. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Kiedy chcemy wyjąć z babkowej formy wtedy formę wkładamy dosłownie na 5 sekund do gorącej wody