Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...serniczek prosty ale trochę czasochłonny, niestety musimy czekać aż olejne warstwy porządnie się zetną a to trochę czasu zajmuje. Ja robiłam z duszą na ramieniu w formie od babki; bo obawiałam się czy ładnie odejdzie od formy ale na szczęście prawie wsio poszło ok ;))
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1291
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1291
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Składniki
przed przystąpieniem do pracy należny sprawdzić jaka dużą mamy formę, ja tego nie zrobiłam i na czwarty granatowy kolor zabrakło miejsca tj wylałam cieniuteńką warstwę, a resztę rozlałam do salaterek. Dodałam też trochę cukru pudru do warstwy fioletowej bo jakaś taka mało słodka mi się wydawała.
Każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Kiedy są zimne dodajemy do każdego koloru po jednym serku homogenizowanym i dokładnie mieszamy.
Robiąc sernik w tortownicy zaczynamy wylewać galaretki które zmieszane są z serkiem homo, a robiąc w formie od babki jako pierwsze wylewny "czystą" galaretkę.
Każde kolejne wylewamy aż poprzednia porządnie się zetnie. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Kiedy chcemy wyjąć z babkowej formy wtedy formę wkładamy dosłownie na 5 sekund do gorącej wody