Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli pojawią się truskawki to trzeba wykorzystać ten czas . Wtedy ciasta z truskawkami goszczą na naszych stołach. Ja dzisiaj proponuję sernik z truskawkami.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, wałek ,worek foliowy,
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotowanie spodu; Herbatniki wkładamy do worka foliowego i rozdrabniamy - rozkruszamy na piasek, dodajemy kakao oraz roztopione ,wystudzone masło. Dokładnie mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 24 cm. wykładamy papierem, a następnie przygotowaną masą z herbatników. Truskawki oczyszczamy z szypułek, płuczemy i osuszamy. Masa serowa; Twaróg mielimy trzy razy w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy żółtka , oba cukry , olejek pomarańczowy, mąkę ziemniaczana oraz śmietanę. Wszystkie składniki miksujemy do połączenia i na samym końcu łączymy z ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianą z białek. Po wymieszaniu masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, na serze układamy wciskając delikatnie w ser przygotowane truskawki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 60 minut.
Sernik gotowy do podania.
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu.