Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli pojawią się truskawki to trzeba wykorzystać ten czas . Wtedy ciasta z truskawkami goszczą na naszych stołach. Ja dzisiaj proponuję sernik z truskawkami.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, wałek ,worek foliowy,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4999
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1860
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4999
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1860
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Przygotowanie spodu; Herbatniki wkładamy do worka foliowego i rozdrabniamy - rozkruszamy na piasek, dodajemy kakao oraz roztopione ,wystudzone masło. Dokładnie mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 24 cm. wykładamy papierem, a następnie przygotowaną masą z herbatników. Truskawki oczyszczamy z szypułek, płuczemy i osuszamy. Masa serowa; Twaróg mielimy trzy razy w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy żółtka , oba cukry , olejek pomarańczowy, mąkę ziemniaczana oraz śmietanę. Wszystkie składniki miksujemy do połączenia i na samym końcu łączymy z ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianą z białek. Po wymieszaniu masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, na serze układamy wciskając delikatnie w ser przygotowane truskawki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 60 minut.
Sernik gotowy do podania.
Sernik w przekroju.
Sernik po upieczeniu.