Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć kiedyś mamy i babcie poświęcały każdą wolną chwilę na pichcenie, to dziś już naprawdę brakuje czasu na długotrwałe stanie w kuchni. Wiele gospodyń i gospodarzy szuka więc receptur na ekspresowe ciasta na każdą okazję. Sprawdzony przepis na sernik z wiaderka to świetny przykład słodyczy, którą można przyrządzić w kilka chwil i bez zbędnego wysiłku. Przepis na sernik z wiaderka Babcie czy mamy przyrządzały to klasyczne ciasto z białego twarogu, który następnie same mieliły. Produkt zapewniał właściwą wilgotność i aksamitność deserowi. Dziś wiele osób zastanawia się, czy sernik z sera z wiaderka to zły wybór. Oczywiście, że nie, szczególnie gdy nie masz czasu na pieczenie lub nie lubisz tego robić. To dobra alternatywa dla wszystkich, którzy nie przepadają za pieczeniem, a chcą podać pyszne ciasto. Sprawdzony przepis na sernik z wiaderka Jak zrobić dobry sernik z wiaderka? Sprawdzony przepis to podstawa sukcesu. Ważny jest też wybór składników w sklepie - zadbaj o to, żeby miały najwyższą jakość. Na szczęście, dziś ser z wiaderka jest równie kremowy i pełen smaku, co biały twaróg w kostce. Jedynie różni się konsystencją - jest już po prostu zmielony. To pomaga zaoszczędzić czas spędzony w kuchni - prosty sernik z wiaderka to idealne ciasto dla zabieganych lub początkujących cukierników. Szybki sernik z wiaderka Przygotowanie sernika nie powinno zająć więcej niż 15 minut. Jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet amatorzy pieczenia. Wystarczy trzymać się kroków wymienionych w naszym sprawdzonym przepisie na sernik z wiaderka.
Tortownica o średnicy 24 cm, mikser
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2289
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 965
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2289
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 965
Składniki
Masło podziel na kilka części i wstaw do mikrofalówki na około 30-60 sekund. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce (do ostudzenia).
Do miski przełóż ser z wiaderka, wbij jajka, roztopione masło i zacznij miksować na średnich obrotach do połączenia wszystkich składników. Następnie cały czas mieszając, dodawaj po łyżce mąki ziemniaczanej i cukru pudru. Na koniec dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy. Wymieszaj wszystkie składniki przy użyciu miksera - do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do foremki wlej masę twarogową. Wyrównaj wierzch. Sernik z wiaderka piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni (góra-dół, bez termoobiegu) przez około 40 minut. Po tym czasie uchyl drzwiczki i studź ciasto przez około 20 minut. Po tym czasie możesz wyciągnąć ciasto z piekarnika.