Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego co znalazłam w lodówce i kuchennej szafce. Warto było go upiec, jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć. Jeśli macie ochotę na taki sernik to upieczcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :)
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7667
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2684
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71185
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7667
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2684
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71185
Składniki
Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i wiórki kokosowe i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.
Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone.
Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia.
Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Zimny sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 23 cm.