Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego co znalazłam w lodówce i kuchennej szafce. Warto było go upiec, jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć. Jeśli macie ochotę na taki sernik to upieczcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
Składniki
Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i wiórki kokosowe i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.
Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone.
Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia.
Podanie: Upieczony sernik dokładnie studzimy, ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Zimny sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 23 cm.