Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie ze śliwkami. Sernik z bezą i kruszonką. Sernik wyszedł aksamitny, winny i pyszny.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 400
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 236
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 400
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 236
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać śmietanę i zmiksować.Większą połowę ciasta, porozkładać i rozklepać na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.Resztę można schłodzić na kruszonkę.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Śmietankę wymieszać z budyniem i wlać do sera,dodać ekstrakt i ponownie zmiksować.Nie miksować za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzyć masę. Wylać masę na surowe ciasto.
owoce-Połówki śliwek porozkładać na masie serowej, brzuszkiem do dołu. Każdą odrobinkę pocukrować.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na śliwki.
kruszonka-Pozostawione ciasto porozkładać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.