Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5305
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8593
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17446
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 591
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5305
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8593
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17446
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 591
Składniki
Smaczny i delikatny sernik z kajmakiem i chrupiącym słonecznikiem. Doskonały do filiżanki kawy, kubka mleka i solo. Przygotowanie nie jest pracochłonne. Przygotuj tortownicę o śr. 30 cm. Spód z ciasteczek; 200 g. kruchych ciasteczek 100 g. masła Masło roztopić i wsypać pokruszone ciasteczka. Wyłożyć dno tortownicy. Masa serowa; 1 kg. sera z wiaderka, dobrej jakości 1 jajo 1 kopiata łyżka skrobi ziemniaczanej 50 g. cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru Ser zmiksować, dodać jajko, skrobię i cukry. Masę serową wyłożyć na spód z ciastek. Piec 50 minut w 160 * Po upieczeniu , wystudzić. Masę kajmakową zmiksować ze szczyptą soli i rozsmarować ją na wierzch ciasta. Następnie posypać słonecznikiem. Smacznego.