Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 194
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 194
Składniki
Smaczny i delikatny sernik z kajmakiem i chrupiącym słonecznikiem. Doskonały do filiżanki kawy, kubka mleka i solo. Przygotowanie nie jest pracochłonne. Przygotuj tortownicę o śr. 30 cm. Spód z ciasteczek; 200 g. kruchych ciasteczek 100 g. masła Masło roztopić i wsypać pokruszone ciasteczka. Wyłożyć dno tortownicy. Masa serowa; 1 kg. sera z wiaderka, dobrej jakości 1 jajo 1 kopiata łyżka skrobi ziemniaczanej 50 g. cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru Ser zmiksować, dodać jajko, skrobię i cukry. Masę serową wyłożyć na spód z ciastek. Piec 50 minut w 160 * Po upieczeniu , wystudzić. Masę kajmakową zmiksować ze szczyptą soli i rozsmarować ją na wierzch ciasta. Następnie posypać słonecznikiem. Smacznego.