Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć "zebra" troszkę mało widoczna, to ciasto ogólnie godne polecenia :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25745
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25745
Składniki
Ser miksować dodając po jednym jaju i części cukru. Na końcu dodać budyń i całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać po łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w kąpieli wodnej (mniejszą formę wkładamy do większej wypełnionej do 1/3 wysokości wodą) przez ok. 60 min. w temp. 170 stopni, a następnie zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze ok. 20 min.
Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!