Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy je na sztywna pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy .Ciasto dajemy do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy.
MASA SEROWA ZEBRA Ser musi być w temp pokojowej Mleko wraz z cukrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia składników. Studzimy. Dodajemy do sera miksując na najwyższych obrotach (masa powinna być lejąca) dzielimy ją na pół i do jednej części dajemy kakao.
Następnie wylewamy na biszkopt po dużej łyżce(lub chochelce) naprzemiennie masę białą i kakaową (zaczynamy pod środka formy) Wstawiamy do stężenia do lodówki.
MASA BORÓWKOWA mleko z cukrem pudrem i żelatyną podgrzewamy do rozpuszczenia żelatyny,studzimy. Borówki myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Dodajemy na koniec ostudzone mleko z żelatyną i cukrem i miksujemy na najwyższych obrotach. Masę wylewamy na stężały sernik i wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia.