Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z twarogiem Mascarpone i jogurtem greckim. Sernik na cieście kefirowym, z agrestem i polewą czekoladową . Sernik wyszedł bardzo dobry.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1949
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1949
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z jajkami i cukrem. Przesiać tam mąkę z proszkiem. Miksując dolewać kefiru. Na koniec dodać płatki czekoladowe, wymieszać i rozsmarować na blaszkę. Blaszka 30x40, powinna być wyłożona papierem do pieczenia.
masa 1-Jajka zmiksować z cukrem potem serem. Przesiać tam budynie i wylać do blaszki na surowe ciasto.
owoce-Winogron obrać z kiści, umyć i osuszyć. Porozrzucać na masie serowej.
masa 2-Postąpić jak z masą serową i wylać na winogrona.
Piec 60-70 min.w 175 *C. Ciasto ostudzić.
polewa-Ciemną polewę wraz z czekoladą i śmietanką rozpuścić nad parą. Trochę przestudzić i polać górę zimnego ciasta.
esy-floresy- Białą polewę rozpuścić w/g wskazówek na opakowaniu. Obciąć róg torebki i polać w esy-floresy na jeszcze nie zastygłej polewie.
marmurek-Ząbkowaną szpatułką poprzeciągać po obu polewach, tworząc marmurek.