Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIKOBROWNIE Z MALINAMI O Mamo! Jakie to ciasto jest pyszne! Musicie koniecznie spróbować! :) Wiadomo, najpyszniejsze będzie z polskimi malinami, a na nie trzeba jeszcze trochę poczekać, więc w zastępstwie można użyć tych zagranicznych ;) Polecam z całego serca do kawy, na imprezę urodzinową czy na spotkanie ze znajomymi. Obiecuję, że to ciasto zrobi furorę na Waszych stołach! :) Ciasto na formę 25 x 25 cm
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1203
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 832
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1203
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 832
Składniki
Brownie: czekoladę łamiemy na kosteczki i wraz z kakao i masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Całe jajka ubijamy na puszystą masę, dodając łyżka po łyżce cukier. Miksujemy aż do całkowitego roztarcia cukru. Do masy jajecznej dodajemy cienkim strumieniem czekoladę, miksujemy całość. Do masy dodajemy przesianą mąkę i za pomocą szpatułki mieszamy całość bardzo dokładnie. 3/4 masy wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę masy odstawiamy na później.
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Sernik: ser, jajka i cukier dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy olej oraz przesiany budyń i miksujemy jeszcze chwilę. Masę wylewamy w całości na warstwę brownie w formie. Na wierzch wykładamy resztę masy brownie - ja wylałam ją prosto z miski, ale można również stworzyć kleksy za pomocą łyżki. Górę obsypujemy malinami. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. Studzimy lub podajemy jeszcze lekko ciepłe. Smacznego! :)