Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 207
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 507
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 207
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 507
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
Składniki
Do masy makowej dodaję jajka i słonecznika-miksuję kilka minut.Jeżeli jajka są duże masa może być zbyt rzadka,dodaję wtedy bułkę tartą.Przekładam masę do dużej formy wyłożonej namoczonymi w mleku biszkoptami.
Białka miksuję na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru pudru.Do sera dodaję żółtka,cukier puder,szklankę mleka i serniks.Miksuję ok 5 minut. Na koniec delikatnie łączę z białkami ,mieszam łyżką albo mikserem na najmniejszych obrotach.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (180) na 60-70min.
Po upieczeniu nie wystawiam ciasta z piekarnika.Uchylam drzwiczki i czekam,aż powolutku samo ostygnie.
Zazwyczaj posypuję cukrem pudrem albo robię ulubione ;-) mazańce z roztopionej czekolady...Tym razem posypałam kakao... SMACZNEGO