Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Do masy makowej dodaję jajka i słonecznika-miksuję kilka minut.Jeżeli jajka są duże masa może być zbyt rzadka,dodaję wtedy bułkę tartą.Przekładam masę do dużej formy wyłożonej namoczonymi w mleku biszkoptami.
Białka miksuję na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru pudru.Do sera dodaję żółtka,cukier puder,szklankę mleka i serniks.Miksuję ok 5 minut. Na koniec delikatnie łączę z białkami ,mieszam łyżką albo mikserem na najmniejszych obrotach.Wstawiam do nagrzanego piekarnika (180) na 60-70min.
Po upieczeniu nie wystawiam ciasta z piekarnika.Uchylam drzwiczki i czekam,aż powolutku samo ostygnie.
Zazwyczaj posypuję cukrem pudrem albo robię ulubione ;-) mazańce z roztopionej czekolady...Tym razem posypałam kakao... SMACZNEGO