Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na bazie ciasta z białego twarogu.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Składniki
15-16 bułek. Tłuszcz pokroić w kostkę, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć je w folię, włożyć na 1 godz. do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na prostokąt 54 x 27 cm. Jabłko obrać pokroić w plastry a potem w mniejsze 1,5 cm cząstki. Rozwałkowane ciasto posypać przyprawą, rozłożyć kawałki jabłka.
Ciasto zwinąć, zaczynając od węższego brzegu i pokroić w 3 cm plastry.
Ślimaczki można lekko spłaszczyć ręką, posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 26 minut w 200 C.