Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na bazie ciasta z białego twarogu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 397
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 420
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112880
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 397
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 420
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 754
Składniki
15-16 bułek. Tłuszcz pokroić w kostkę, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć je w folię, włożyć na 1 godz. do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na prostokąt 54 x 27 cm. Jabłko obrać pokroić w plastry a potem w mniejsze 1,5 cm cząstki. Rozwałkowane ciasto posypać przyprawą, rozłożyć kawałki jabłka.
Ciasto zwinąć, zaczynając od węższego brzegu i pokroić w 3 cm plastry.
Ślimaczki można lekko spłaszczyć ręką, posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 26 minut w 200 C.