Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na bazie ciasta z białego twarogu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4538
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1610
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4538
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1610
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Składniki
15-16 bułek. Tłuszcz pokroić w kostkę, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć je w folię, włożyć na 1 godz. do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na prostokąt 54 x 27 cm. Jabłko obrać pokroić w plastry a potem w mniejsze 1,5 cm cząstki. Rozwałkowane ciasto posypać przyprawą, rozłożyć kawałki jabłka.
Ciasto zwinąć, zaczynając od węższego brzegu i pokroić w 3 cm plastry.
Ślimaczki można lekko spłaszczyć ręką, posmarować rozkłóconym żółtkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 26 minut w 200 C.