Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec, szarpaniec lub pleśniak, przypominacie sobie te nazwy? Ciasto bardzo popularne w latach 80.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20083
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7104
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20083
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 684
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7104
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść. Składniki na bezę ubić. Podzielić ciasto na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.