Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zaskakujące dla kosztujących je gdyż sprawiają wrażenie że są z ciasta drożdżowego polecam przepis Beatki :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8193
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2807
Polecam.
Odsłon: 1428
Polecam.
Odsłon: 422
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8193
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2807
Polecam.
Odsłon: 1428
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
do maki dodajemy żółtka , cukier,proszek ,śmietanę i drobno pokrojoną margarynę .Dodajemy skórkę z umytej i sparzonej wcześniej cytryny .Wyrabiamy ciasto.
Ciasto owijamy folią i wkładamy na 1 h do zamrażalnika.Po schłodzeniu wałkujemy na prostokąt smarujemy marmoladą i zwijamy w roladę. kroimy na 2 cm kawałki i układamy na blaszce.Ciasta smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem .
Pieczemy w 170 st. do zrumienienia .Smacznego