Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja wiem że znów u mnie drożdżowo, ale uwielbiam ciasto drożdżowe i ciągle staram się coś z niego zrobić. Tym razem ślimaczki z serem i borówkami, super połączenie.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 116
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 838
Składniki
Drożdże rozkruszyć dodać łyżkę cukru i mąki, wlać ciepłe lecz nie gorące mleko, dobrze wymieszać, poczekać by ruszył zaczyn.Do podrośniętego zaczynu dodać żółtka, jajo, cukier, stopioną margarynę, mąkę i szczyptę soli.Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, czekamy by wyrosło. Wałkujemy nasze wyrośnięte ciasto na prostokąt 45 x 60 cm.
Ucieramy ser z cukrem i roztopioną margaryną na gładko, dodajemy ubite na sztywno dwa białka, mieszamy. Nasze ciasto smarujemy serem i układamy borówki. Zwijamy całość w ścisły rulon i kroimy na 1,5 cm roladki, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor. A potem zajadamy bułeczki z ciepłym mlekiem SMACZNEGO