Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto ze śliwkami jest łatwe w przygotowaniu i pyszne. Przepis gorąco polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5818
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8951
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8160
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5590
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5818
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8951
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8160
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5590
Składniki
Zaczynamy od zrobienia ciasta; Margarynę zmiksować na puch z cukrem pudrem i waniliowym. Stopniowo dodawać po jednym całym jajku. Następnie po łyżce przesianej z proszkiem mąkę i skrobię ziemniaczaną. Ciasto odstawiamy i zabieramy się za przygotowanie kruszonki. Składniki na nią łączymy ze sobą. Masło kroimy na mniejsze kawałki i zagniatamy ręcznie z margaryną i cukrem. Ma powstać sypka konsystencja z grudkami. Śliwki myjemy, przepoławiamy na pół, wyjmujemy pestki. Układamy na cieście piętrowo. Aż wykorzystamy wszystkie śliwki. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170 * 50-55 minut. Smacznego