Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne smaki! Inny od wszystkich wypieków, polecam!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8843
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7776
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8843
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7776
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrami. Dodajemy pokrojone w kostkę śliwki, proszek do pieczenia, bułkę tartą i orzechy. Pieczemy dwa ciasta w blaszce 25/36 do 25 minut każdy. Ponczujemy sokiem z ananasów.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z masłem. Ananasy kroimy w kostkę.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Przełożenie: Ciasto- masa- ananasy- biszkopt- masa- ananasy- ciasto- polewa