Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne smaki! Inny od wszystkich wypieków, polecam!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrami. Dodajemy pokrojone w kostkę śliwki, proszek do pieczenia, bułkę tartą i orzechy. Pieczemy dwa ciasta w blaszce 25/36 do 25 minut każdy. Ponczujemy sokiem z ananasów.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń i żółtka. Gotujemy krem. Studzimy i ucieramy z masłem. Ananasy kroimy w kostkę.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. Przełożenie: Ciasto- masa- ananasy- biszkopt- masa- ananasy- ciasto- polewa