Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 30
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 639
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 30
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 639
Składniki
Do garnka dajemy wodę , olej, kakao, margarynę, cukier i podrzewamy to na wolnym ogniu do połączenia składników jak zaczną pokazywać się pęcherzyki wyłączyć gaz , masę wystudzić . Ubić pianę z białek na sztywno. Ostudzoną masę zmiksować z żółtkami , mąką i cukrem waniliowym, dodać ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie wymieszać. wlać ciasto do wysmarowanej tortownicy i posypanej bułką tartą. Ze śliwek wyciągnąć pestki , układać na cieście łupką do dołu. Piec 50 min. w 180 stopniach, zimne ciasto posypać cukrem pudrem