Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93411
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93411
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Składniki
Do garnka dajemy wodę , olej, kakao, margarynę, cukier i podrzewamy to na wolnym ogniu do połączenia składników jak zaczną pokazywać się pęcherzyki wyłączyć gaz , masę wystudzić . Ubić pianę z białek na sztywno. Ostudzoną masę zmiksować z żółtkami , mąką i cukrem waniliowym, dodać ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie wymieszać. wlać ciasto do wysmarowanej tortownicy i posypanej bułką tartą. Ze śliwek wyciągnąć pestki , układać na cieście łupką do dołu. Piec 50 min. w 180 stopniach, zimne ciasto posypać cukrem pudrem