Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepka dobrze smakuje nie tylko w sałatkach, surówkach, ale także na ciepło. Seler naciowy jest dobrym dodatkiem.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 846
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 108
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 212
Polecam, pychota.
Odsłon: 492
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 289
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 846
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 108
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 212
Polecam, pychota.
Odsłon: 492
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 289
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mięso i smażyć aż mięso straci surowość. Dusić i mieszać. Warzywa oczyścić, obrać, umyć. Do garnka dodać startą na tarce na grubych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę kalarepki, pokrojone na kawałki łodygi selera. Dodać ok. 250 ml gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min. Mieszać od czasu do czasu. Do szklanki zimnej wody ( 250 ml ) dodać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Dodać sos sojowy, sos chili, cukier. Wlać do garnka. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Potrawkę podawać z ziemniakami oprószoną posiekaną natką pietruszki. Smacznego.