Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepka dobrze smakuje nie tylko w sałatkach, surówkach, ale także na ciepło. Seler naciowy jest dobrym dodatkiem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15679
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4719
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 390
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2951
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15679
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4719
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 390
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2951
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony drobno czosnek zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać mięso i smażyć aż mięso straci surowość. Dusić i mieszać. Warzywa oczyścić, obrać, umyć. Do garnka dodać startą na tarce na grubych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę kalarepki, pokrojone na kawałki łodygi selera. Dodać ok. 250 ml gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min. Mieszać od czasu do czasu. Do szklanki zimnej wody ( 250 ml ) dodać mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Dodać sos sojowy, sos chili, cukier. Wlać do garnka. Gotować i mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Potrawkę podawać z ziemniakami oprószoną posiekaną natką pietruszki. Smacznego.