Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię serniki. Piekę je dość często. Żeby nie było nudno, co jakiś czas kombinuję z dodatkami. Tym razem, dodałam chałwę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypać do ubitych jajek. Delikatnie zmiksować na najniższych obrotach miksera. Wylać na blachę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku, nagrzanym do 170 stopni, 20 minut Odstawić do wystudzenia.
Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie, partiami dodawać ser. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Zmiksować. Chałwę pokruszyć i dodać do masy serowej Zmiksować tylko chwilę, na najniższych obrotach miksera. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać łyżką. Gotową masę serową, wyłożyć na wystudzony biszkopt.
Piec w piekarniku, nagrzanym do 160 stopni, godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik. Po dwóch godzinach, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.