Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1117
Składniki
Pieczemy biszkopt z 3 jajek i odpowiednio ile zaważą jaja tyle dajemy mąki i cukru. Dodajemy łyżeczkę cukru waniliowego oraz proszek do pieczenia. Najpierw ubijam jaja z cukrem a potem stopniowo dodaje resztę składników. Piekę ok 20min w tem. 180st
Rozpuścić w rondelku 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru i 3 łyzki mleka nastepnie dodać słonecznik. Powstałą masę wlac na brytfannę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. piec w temp 180st ok 40 min. Ma sie zarumienić. gdy przestygnie pokruszyć.
Zmiksować kostkę masła z cukrem pudrem, następnie dodać masę krówkową i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać pokruszony słonecznik i wymieszać. Biszkopt można nasączyć np. herbata a następnie wyłożć masę. Na masę ułożyć blisko siebie herbatniki namaczane w wódce lub spirytusie rozcieńczonym z wodą (2:1).Na wierzch zrobic polewe czekoladową lub polać gotową.
Zajadać...zajadać....zajadać....