Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w wykonaniu smaczne zapraszam po przepis
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 121
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3881
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 121
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3881
Składniki
Ciasto; Make pszenną mieszam z proszkiem do pieczenia dodaje make ziemniaczaną cukier ,żółtka i margarynę zagniatam ciasto które potem na goldmine wstawiam do lodówki. Następnie schłodzonym ciastem wyklejam dno formy wyłożonej papierem u mnie duża blaszka i podpiekam ciasto 10 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu.
Budynie śmietankowe lub waniliowe gotuje w 3 szkl mleka z cukrem. Na podpieczone ciasto wykladam gorący budyń i równam.
Umyte truskawki kroje na polówki lub ćwiartki w zależności od wielkości owoców oprószam kisłem by on wciągał sok lub mąką ziemniaczaną i tak przygotowane truskawki wykladam na budyń.
Białka ubijam z odrobiną soli pod koniec ubijania dodaje cukier i kisiel delikatnie ubijam przez chwilę ,gotowa beze wykladam na truskawki. Ciasto piekłam w 180 stopniach 40 minut na środkowej półce bez termo obiegu.
Po upieczeniu ciasto zostawiamy by ostygło wyszło bardzo pyszne i ten zapach truskawek mega polecam a po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film. Smacznego.