Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej bratowej z Bieszczad. Sernik jest super słodki i smaczny.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 68
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2561
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 68
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2561
Polecam.
Odsłon: 468
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 684
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2004
Składniki
Wykonanie kruszonki: Masło rozpuścić razem z kakao, wystudzić i połączyć razem z pokruszonymi biszkoptami i chałwą.
Wykonanie masy serowej: Ser zmielić trzykrotnie, przełożyć do szerokiego garnka i smażyć na bardzo małym ogniu. Wbić jajka, dobrze połączyć z serem, wsypać cukier i dodać kawałki masła. Podgrzewać bardzo powoli i mieszać do połączenia się składników. Budyń rozpuścić w mleku, wlać do sera i nadal mieszając podgrzewać aż pokażą się pęcherzyki. Następnie przestudzić, dodać drobno pokruszone herbatniki i wymieszać.
Składanie sernika: Formę o wymiarach 24x28 cm obsypać kruszonką z biszkoptów i przelać przygotowany ser, po czym wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę razem połączyć, następnie zagotować cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i dodać żelatynę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody, ostudzić i polać sernik.