Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto sezonowe.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 262
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3818
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 262
Składniki
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Po ostygnięciu przekroić ciasto na dwie części.
Ugotuj budyń. Do budyniu dodaj startą na tarce czekoladę. Wystudź. Utrzyj z margaryną, cukrem waniliowym oraz olejkiem śmietankowym. Rozpuść galaretki w ½ litra wody.
Układaj warstwami biszkopt, krem, biszkopt, krem, truskawki, galaretka.