Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mistrzami ciast nie jesteśmy, ale od czasu do czasu lubimy zjeść jakieś słodkości. Tym razem zrobiliśmy coś "słodkiego" bez dużej ilości słodyczy. Dla nas idealne.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22563
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14877
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44452
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22563
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14877
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44452
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Składniki
W formie (25x25) układamy biszkopty. Śmietanę ubijamy na sztywno z niewielką ilością cukru. Żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie, studzimy. Jak już zacznie tężeć, dodajemy do śmietany (ciągle miksujemy na wolnych obrotach). Masę wylewamy na biszkopty. Na masę kładziemy (wbijając do połowy) kawałki ananasa. Wkładamy do lodówki. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (3/4 proporcji wody w stosunku do galaretek). Studzimy do momentu, kiedy będą się ścinać. Wylewamy na śmietanę i ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.