Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe do zrobienia, bez pieczenia. Lubią dorośli i dzieci.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie. Dokładnie pomieszać i pozostawi do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać twarożek wymieszany z cukrem pudrem. Dodać tężejące galaretki. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm. Dno tortownicy wcześniej owinąć folią spożywczą przezroczystą. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Do garnuszka przełożyć jagody z sokiem i bardzo mocno zagrzać. Dodać wrzątku i galaretki jagodowe. Pomieszać, żeby galaretki się rozpuściły. Wystudzić. Jagody wylać na stężałe ciasto. Wstawić do lodówki. Z żółtek i cukru zrobić kogla mogla. Dodać galaretkę cytrynową już tężejącą, a wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną. To będzie kolejna warstwa ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Na stężałym cieście porobić esy floresy z płynnej czekolady.