Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady robię od 18 roku życia i jeszcze nikomu się nie znudziły. Ta jest z kremem śmietanowo-serowym i odrobiną galaretki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7096
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327654
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7096
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327654
Składniki
Biszkopt Jajka ubijamy z cukrem do białości ( to ważne bo nie dodajemy proszku). Potem delikatnie dodajemy dwa rodzaje mąki. Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy kilkanaście minut w 180 C. Ciepłe ciasto rolujemy w ściereczkę . Galaretkę gotujemy wg. przepisu , wylewamy do płaskiego długiego naczynia, studzimy . Potem tniemy na kwadraty ok. 1-2 cm. Krem Serek lekko mieszamy. Chłodną śmietanę ubijamy dodając po łyżce cukru. Na koniec wsypujemy 2 śmietan fix i delikatnie dodajemy do wymieszanego serka. Na ostudzony blat biszkoptu rozsmarowujemy dżem , potem krem i na brzeg dłuższego boku nakładamy pasek galaretki. Całość delikatnie zwijamy , posypujemy cukrem pudrem, lub polewą. Wstawiamy do lodówki.