Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Austriacki przysmak w wersji bez cukru - słodzony stewią
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. W razie potrzeby przytnij krawędzie, żeby miały prostokątny kształt.
W garnku rozpuść masło, dodaj bułkę tartą i podsmaż na złoty kolor.
Obierz jabłka i zetrzyj na grubej tarce. W misce wymieszaj jabłka, cynamon, stewię i rodzynki.
Na ciasto przelej bułkę z masłem, po czym równomiernie rozprowadź jabłkową masę, zostawiając około 3 cm wolne od krawędzi.
Ostrożnie zwiń strudel i zlep jego krawędzie. Najlepiej formować ciasto od razu na papierze do pieczenia i przenieść je na nim na przygotowaną blachę.
Posmaruj strudel roztrzepanym jajkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika na do 180 ° C i piecz około 20 minut do zarumienienia.