Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto do złudzenia przypominające sernik jednak nie zawierające nawet grama twarogu
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i masło. Siekamy nożem do lekkiego połączenia składników. Dodajemy żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 nierówne części. Blaszkę 25x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy większą częścią ciasta, nakłuwamy widelcem. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190º, podpiekamy przez ok 15 minut. Lekko schładzamy Resztę ciasta wkładamy do zamrażarki.
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier a następnie proszek budyniowy. Zmniejszamy obroty miksera i ciągle ucierając stopniowo dodajemy śmietanę. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód. Na wierzch na tarce o grubych oczkach ścieramy schłodzoną część ciasta.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º i pieczemy ok 50-60 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy w zamkniętym piekarniku jeszcze na 30 minut a następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy na ok godzinę. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. UWAGA: Jeśli lubicie wiórki kokosowe możecie je dodać do masy śmietanowej.