Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione nasze ciasteczka. Odkąd dostałam przepis od znajomej, piekę je na każde święta.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3752
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 930
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 560
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3752
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 930
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34210
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 560
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy,zmiksować.Przesiać mąkę, dosypać migdały i zagnieść. Potem zagnieść.Zrobić gruby wałek i podzielić na cztery części.
Z każdej części zrobić też wałek, pokroić na 4,każdą znowu na 4, tj. 16 plasterków.Całość znowu przekroić na dwie części, tj. 32 kawałeczki. Zrobić z nich kulki, potem wałeczki, lekko cieńsze na końcach, jak księżyce.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 175 * C. ok. 15 min. Sprawdzać czy rogi ciasteczek już są brązowe, to znaczy że są już gotowe.
Na koniec oprószyć cukrem pudrem.
Można nie oprószać cukrem pudrem.