Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne pierniczki ślicznie wyglądające jako ozdoby choinkowe
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17312
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2198
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17312
Składniki
W garnku roztapiamy margarynę. Następnie dodajemy do niej cukier, miód i przyprawę do piernika, mieszając gotujemy chwilę do rozpuszczenia się składników. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie dodajemy do niej mąkę z sodą i kakao oraz wbijamy jajka. Mieszamy i zagniatamy. Ciasto powinno być miękkie i dość luźne.
Wyjmujemy po kawałku, rozwałkujemy na obsypanym mąką blacie na grubość około 1-2cm ( im są grubsze tym lepsze, bardziej puszyste) wykrawamy pierniczki, przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
Po wystudzeniu najlepsza zabawa: dekoracje :D Ja dekoruje lukrem robionym z białek i cukru pudru