Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne pierniczki ślicznie wyglądające jako ozdoby choinkowe
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39511
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39511
Składniki
W garnku roztapiamy margarynę. Następnie dodajemy do niej cukier, miód i przyprawę do piernika, mieszając gotujemy chwilę do rozpuszczenia się składników. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie dodajemy do niej mąkę z sodą i kakao oraz wbijamy jajka. Mieszamy i zagniatamy. Ciasto powinno być miękkie i dość luźne.
Wyjmujemy po kawałku, rozwałkujemy na obsypanym mąką blacie na grubość około 1-2cm ( im są grubsze tym lepsze, bardziej puszyste) wykrawamy pierniczki, przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
Po wystudzeniu najlepsza zabawa: dekoracje :D Ja dekoruje lukrem robionym z białek i cukru pudru