Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna świąteczna propozycja dla milusińskich. pyszne piernikowe ciasto i niespodzianka w środku!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1180
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113525
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1180
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113525
Składniki
Miód i masło podgrzewać w garnku na małym ogniu, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Lekko przestudzić. Mąkę, sodę, przyprawę do piernika przesiać, następnie dodać całe jajka i ciepłą mieszankę miodową, zmiksować do powstania jednolitej masy. Formę z misiami wysmarować masłem lub margaryną. Do każdej foremki wyłożyć część ciasta na spód. Następnie na środek nałożyć dużą, płaską łyżkę marmolady. Przykryć pozostałym ciastem, dokładnie, by nie było widać powideł. Piec w temperaturze 175ºC przez 20 – 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie.