Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna świąteczna propozycja dla milusińskich. pyszne piernikowe ciasto i niespodzianka w środku!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Miód i masło podgrzewać w garnku na małym ogniu, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Lekko przestudzić. Mąkę, sodę, przyprawę do piernika przesiać, następnie dodać całe jajka i ciepłą mieszankę miodową, zmiksować do powstania jednolitej masy. Formę z misiami wysmarować masłem lub margaryną. Do każdej foremki wyłożyć część ciasta na spód. Następnie na środek nałożyć dużą, płaską łyżkę marmolady. Przykryć pozostałym ciastem, dokładnie, by nie było widać powideł. Piec w temperaturze 175ºC przez 20 – 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie.