Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna świąteczna propozycja dla milusińskich. pyszne piernikowe ciasto i niespodzianka w środku!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Składniki
Miód i masło podgrzewać w garnku na małym ogniu, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Lekko przestudzić. Mąkę, sodę, przyprawę do piernika przesiać, następnie dodać całe jajka i ciepłą mieszankę miodową, zmiksować do powstania jednolitej masy. Formę z misiami wysmarować masłem lub margaryną. Do każdej foremki wyłożyć część ciasta na spód. Następnie na środek nałożyć dużą, płaską łyżkę marmolady. Przykryć pozostałym ciastem, dokładnie, by nie było widać powideł. Piec w temperaturze 175ºC przez 20 – 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie.