Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna świąteczna propozycja dla milusińskich. pyszne piernikowe ciasto i niespodzianka w środku!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 565
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 644
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 565
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16842
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 644
Składniki
Miód i masło podgrzewać w garnku na małym ogniu, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Lekko przestudzić. Mąkę, sodę, przyprawę do piernika przesiać, następnie dodać całe jajka i ciepłą mieszankę miodową, zmiksować do powstania jednolitej masy. Formę z misiami wysmarować masłem lub margaryną. Do każdej foremki wyłożyć część ciasta na spód. Następnie na środek nałożyć dużą, płaską łyżkę marmolady. Przykryć pozostałym ciastem, dokładnie, by nie było widać powideł. Piec w temperaturze 175ºC przez 20 – 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie.