Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna świąteczna propozycja dla milusińskich. pyszne piernikowe ciasto i niespodzianka w środku!
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 403
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 210
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 403
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 210
Składniki
Miód i masło podgrzewać w garnku na małym ogniu, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Lekko przestudzić. Mąkę, sodę, przyprawę do piernika przesiać, następnie dodać całe jajka i ciepłą mieszankę miodową, zmiksować do powstania jednolitej masy. Formę z misiami wysmarować masłem lub margaryną. Do każdej foremki wyłożyć część ciasta na spód. Następnie na środek nałożyć dużą, płaską łyżkę marmolady. Przykryć pozostałym ciastem, dokładnie, by nie było widać powideł. Piec w temperaturze 175ºC przez 20 – 23 minuty, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie.