Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne (choć i tak na razie moim faworytem są te ze smalcem) waniliowe, proste do zrobienia i świetnie nadają się do "stempelków"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy nasionka Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól, jajko, ziarenka wanilii i masło. Wszystko siekamy nożem. Zagniatamy ciasto.
Formujemy kulkę; zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 60 min.
Wyjmujemy ciasto rozwałkowujemy (podsypując delikatnie mąką) na grubosc ok. 3-4 mm.
Odciskamy stempelki i wycinamy ciasteczka.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekę na macie silikonowej)
Pieczemy przez ok. 10-12 min. w 180st na lekko złoty kolor.