Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne (choć i tak na razie moim faworytem są te ze smalcem) waniliowe, proste do zrobienia i świetnie nadają się do "stempelków"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4556
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4556
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy nasionka Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól, jajko, ziarenka wanilii i masło. Wszystko siekamy nożem. Zagniatamy ciasto.
Formujemy kulkę; zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 60 min.
Wyjmujemy ciasto rozwałkowujemy (podsypując delikatnie mąką) na grubosc ok. 3-4 mm.
Odciskamy stempelki i wycinamy ciasteczka.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekę na macie silikonowej)
Pieczemy przez ok. 10-12 min. w 180st na lekko złoty kolor.